2023 Aralık, Ekonomim

EKONOMİ Gazetesi ve PwC işbirliği ile düzenlenen 2’nci Dönüşen Liderlik Zirvesi, iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Zirvede çoklu krizler çağında dönüşümün nasıl olacağı, bu süreçte liderlerin önündeki riskler ve fırsatlar masaya yatırıldı. Düzenlenen panel ve oturumlarda teknoloji ve yeşil ekonomi odağında ufuk açıcı konuşmalara imza atıldı.

Ana sponsorluğunu Sabancı Holding’in üstlendiği zirveye Yıldız Holding etkinlik sponsoru; Hepsiburada ve Re-Pie Protföy oturum sponsorları; Arnica, cotcast.ai, Ege Yapı, Gülman Group, İskur, Royal Şirketler Grubu ve TAV Havalimanları destek sponsorları; PwC, Rönesans Enerji, Trendyol, Yayla ve Elite World Hotel & Resorts de özel sponsorlar olarak katkıda bulundular.

PARANIN YENİ ADRESİ  

Dünyada yatırım yapılacak çok büyük fonlar var

Zirvede moderatörlüğünü Ekonomi Gazetesi Girişimcilik Editörü Selenay Yağcı’nın yaptığı “Paranın Yeni Adresi” konulu panel düzenlendi. Panelin konuşmacıları arasında Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Ergin, 212 Kurucu Ortağı Ali Karabey ve Gülman Group Yönetim Kurulu Başkanı Polat Gülman yer aldı.

Yenilikçi teknolojilere fon aracılığıyla yatırım

Gülman Group Yönetim Kurulu Başkanı Polat Gülman: Yakın zamanda BM sürdürülebilir kalkınma ilkelerini benimsedik. İnsan ilişkileri gibi iş hayatının da sürdürülebilir olması adına ne yapabiliriz diye baktık. Yenilenebilir enerjiye yatırım yaptık. GES tesislerimiz oldu. Bundan sonra da girişim sermayesi işleri geldi. Türklerin girişimci ruhu var ama sermaye birikimleri çok olmadığı için riskli gibi görünen alanlara yatırımı teşvik eden bir ortam yoktu. Ama biz fonlara yatırım yapmayı tercih ettik. Yenilikçi teknolojilere fon aracılığıyla yatırım yapıyoruz. Bilmediğimiz işlerde fonlar aracılığı ile ilerlemek çok daha sağlıklı. Onların süzgecinden geçiyor. Sürdürülebilirlik adı altında hem yenilenebilir enerji hem de girişim sermayesi fonlarına yatırım yaptık. Biz yurtdışına da gayrimenkul adı altında İsveç’te halka açık şirkette yurt işletmeciliği yapan bir şirkete ortak olduk. Konut çok önemli bir alan gayrimenkulde. Modern bir barınma ihtiyacı çok güzel organize edilmişti orada.