2022 Aralık, Ekonomist

Şirketlerin gündemi enflasyon muhasebesi
CEO Club çatısı altındaki “CEO Agenda 2023” toplantısı gerçekleştirildi. Gelenekselleşen etkinlikte Türkiye’nin önde gelen holding ve gruplarının CEO’ları 2022’yi değerlendirip 2023 öngörülerini paylaştı.
Ekonomist ve Capital dergileri tarafından düzenlenen “CEO Agenda 2023” toplantısı 7 Aralık Çarşamba günü Mandarin Oriental Bosphorus’ta
gerçekleştirildi. Türkiye’nin önde gelen holding ve gruplarının CEO’larının 2022’yi değerlendirip 2023 öngörülerini paylaştığı etkinlikte, şirketlerin gündeminde enflasyon muhasebesi vardı. CEO Club etkinlikleri kapsamında düzenlenen toplantıyı çok sayıda CEO ve üst düzey yönetici takip etti. Toplantının ana sponsoru Atış Şirketler Grubu, Co-Sponsoru Borusan Otomotiv ve destek sponsorlan Clifford Chance, Çiftçi Attorney Partnership, İttifak Holding ve Gülman Grup oldu.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Capital ve Ekonomist Yayın Direktörü Sedef Seçkin Büyük, dünyanın içinde bulunduğu ekonomik ve politik konjonktürü ‘fırtına bulutlarının toparlandığı puslu bir havaya’ benzetti. Büyük, “Küresel sistemde 2023’ün 2022’den daha kötü/zor bir durumda olacağını, ekonomilerin büyüme sorunları çekeceğini, buna karşılık enflasyon artışlarını frenlemekle uğraşmak zorunda oldukları için çeşitli önlemler almak zorunda kalacaklarını söylemek mümkün” diye konuştu. Büyük, böyle bir ortamda Türkiye’nin en büyük holdinglerini yöneten, farklı sektörlerde ve ülkelerde iş yapan CEO’lanın değerlendirmelerinin, geleceğe ilişkin öngörülerinin ve planlarının pek çok iş insanına ışık tutacak nitelikte olacağına inandıklarını vurguladı.
İkinci açılış konuşması yapan Atış Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Süheyl Aygül de, “Bu güzide topluluğu bir araya getiren, bu zenginliği yaşamamızı sağlayan Capital ve Ekonomist dergilerine teşekkür ediyorum ve etkinliğin verimli geçmesini diliyorum” diye konuştu.

ANA GÜNDEM ENFLASYON
Moderatörlüğünü Capital ve Ekonomist Yayın Direktörü Sedef Seçkin Büyük’ün yaptığı CEO Agenda panelinde ise Tekfen Grup Şirketler Başkanı Ali Pandır, Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş, Kibar Holding CEO’su Haluk Kaya- başı ve Akfen Holding CEO’su Selim Akın değerlendirmeleriyle 2023’e ışık tutan açıklamalar yaptılar.

Ekonomist / Aralık 2022